top of page
COACHING OP DE WERKVLOER

Vissen zwemmen, vogels vliegen, mensen wandelen. Een ritmische, bilaterale activiteit als wandelen zorgt ervoor dat we op een natuurlijke manier onze gedachten of onze problemen zowel emotioneel als rationeel verwerken. De bilaterale beweging stimuleert alternerend de linker en de rechter hersenhelft. Wandelcoaching sessies maken intrinsiek gebruik van dit natuurijk ingebouwd mechanisme van ons lichaam, waardoor je sneller tot resultaten komt. Wandelcoaching sessies stimuleren eveneens je creativiteit, problemen worden uit hun context gerukt, je krijgt letterlijk al wandelend een nieuwe kijk op je problemen, op je gedachtestroom terwijl de bilaterale beweging je beide hersenhelften activeert. 
 

Bron: Boek - Walking your blues away - Thom Hartmann

Interesse, lees hieronder verder of neem vrijblijvend contact voor een gratis kennismakingsgesprek.

WAT

We staan voor fantastische en verrijkende tijden. De wereld en maatschappij zijn constant in beweging. Mensen zijn eveneens in beweging. Soms bewegen ze in eenzelfde richting, soms in tegenovergestelde richting. En net in deze laatste situatie, als de zaken niet lopen zoals we verwachten, merken we dat onze instinctieve manier van reageren ons soms in de steek laat.
Om flexibeler om te gaan met veranderingen, merk ik dat het bewandelen van klassieke paden mij soms zelfs verder van mijn doel brengt.
Door dit inzicht ben ik zelf een andere weg ingeslagen om oplossingen te vinden en vanuit die ervaring begeleid ik mensen en bedrijven als wandelcoach en consultant.  

As a woman returning to work at various points in my life after a career-break, maternity leave and extended sick-leave I noticed it can be challenging to regain confidence and to reestablish oneself in the workplace.....

Enkele verworven inzichten:

Even de tijd nemen:  We leven gehaast en gestresseerd. We willen zoveel mogelijk zaken afhandelen op een dag. Door onze dag op een andere manier in te delen, tijd te nemen en te stoppen met denken en doen, door te bewegen en wandelen, kunnen we zoveel meer bereiken met minder inspanningen en genieten we veel meer van al wat we doen.   


Gewoontes doorbreken: We reageren vaak op dezelfde manier als we een bepaald terugkerend probleem tegenkomen.  En we verwonderen ons dat we het probleem niet opgelost krijgen. Waarom niet op een andere manier onze problemen aanpakken? Al wandelend? Of door onze reacties onder ogen te zien en deze stap voor stap te verfijnen?  


Van klein naar groot:  We proberen de wereldproblematiek of grote filosofische vragen op te lossen. En dat terwijl we onze dagelijkse problemen dikwijls niet opgelost krijgen. Eigenlijk kunnen we enkel iets veranderen aan onze dagelijkse manier van omgaan met onze omgeving. Door te starten met het op een vernieuwende manier oplossen van onze dagelijkse problemen, zetten we de eerste stappen naar duurzame oplossingen.


Al wandelend: We werken steeds langer en harder. We komen er vaak niet meer toe om te sporten of te bewegen, behalve dan in 't weekend of in onze vrije tijd. Waarom niet beide combineren en bepaalde meetings of coachingsessies al wandelend organiseren? En zo te profiteren van wat wandelen je allemaal kan bieden.

wat is counseling

"My story matters because I matter. I am absolutely enough."

Brené Brown

HOE GAAN WE TE WERK
VERHELDEREN SITUATIE

We starten de gesprekken met het verhelderen van jouw situatie. Als coach help ik jou om zorgvuldig te onderzoeken hoe je situatie is ontstaan en welke gebieden van je leven erdoor beïnvloed worden. Een situatie is niet altijd wat het lijkt. Veel mensen die voor het eerst bij een counselor komen weten eigenlijk niet wat precies het probleem is. Ze hebben bijvoorbeeld een algemeen gevoel van onvrede of onrust over verschillende levensgebieden, maar het is niet duidelijk door wat dit veroorzaakt wordt. Je bent welkom met al je vragen en onzekerheden.

INZICHT

Misschien ontdek je in de loop van de eerste gesprekken dat de vraag of het probleem waar je eigenlijk voor kwam, een gevolg zijn van de veel te grote druk. Of dat de conflicten waar je mee geconfronteerd bent een gevolg zijn van je eigen twijfels en onzekerheden. Het verhelderen van jouw vraag en situatie is dus erg belangrijk, het geeft inzicht in jouw gevoelens en jouw huidige situatie.

GROEI

Bij counseling sta jij als cliënt centraal, want jij bent de deskundige over jezelf.
Wat maakt jou gelukkig? Wat heb jij op dit ogenblik in je leven nodig? We blijven stilstaan bij hoe het nu voor je is en wat je graag anders zou willen. Wat je mogelijkheden en wat je beperkingen zijn.  En hoe kan je daar kleine stappen in kan zetten. Als counselor/coach ondersteun ik jou in jouw groei- of veranderingsproces. 

BESCHRIJVEN TOEKOMST

De counselor helpt je om een helder beeld te scheppen van jouw gewenste situatie. Hoe ziet dat eruit, hoe zou je je dan voelen, wat gaat er dan anders zijn? Door hier over na te denken en je er een beeld van te vormen ga je niet alleen zien welke doelen je voor ogen hebt, je krijgt ook zin om ermee aan de slag te gaan.

DUUR

Het uitgangspunt bij counseling is dat het proces niet te lang moet duren. Counseling en coaching is in principe een kort proces. We streven ernaar dat je na een gesprek of 8 weer voldoende inzichten hebt opgedaan dat je zonder begeleiding verder kunt.

Hoe ga ik te werk

Kom vrijblijvend langs om kennis te maken en te ervaren wat counseling en coaching voor jou kan betekenen!

Maak een afspraak voor een gratis kennismaking.

bottom of page