top of page
COUNSELING &
PERSONAL COACHING

Iedereen maakt wel eens een periode mee dat het niet goed gaat. Dat kan op het werk zijn, in je relatie, met je kinderen of je familie. Je maakt je zorgen of je bent niet gelukkig. Je wil keuzes maken maar geraakt er niet goed uit.  Je voelt je onzeker of angstig. Je gedachten blijven in een kringetje ronddraaien zonder dat het je verder brengt.

Een gesprek, een luisterend oor, iemand die je helpt je situatie te overzien. Iemand die je helpt bij het verhelderen van je gedachten en gevoelens.

Interesse, lees hieronder verder of neem vrijblijvend contact voor een gratis kennismakingsgesprek.

WAT?


Bij counseling en coaching ligt de nadruk op het aanspreken van je eigen vermogen om problemen op te lossen. Dit heeft als voordeel dat de oplossingen die er worden gevonden, meer bij jou passen en zodoende dat je je deze ook beter eigen maakt. 
Aanvullend kijken we samen hoe je jouw gevoelens, gedachten en gedrag inzichtelijk kan krijgen. Het is namelijk helpend dat je meer zicht krijgt op jouw innerlijke dynamiek, drijfveren of blokkades. 

 

Coaching kan ook meer actiegericht. Door middel van opdrachten en oefeningen wordt bijvoorbeeld gekeken hoe je zelf in beweging kan komen om kleine mini-stappen te zetten.  We exploreren wat jouw mogelijkheden zijn.

MIJN AANPAK

 

Ik werk vanuit het 3 principles (Sydney Banks) gedachtengoed. Gecombineerd met het cliëntgericht experiëntieel kader en met inzichten vanuit gestalt-coaching, voice dialogue en systemisch coachen.

Ik werk dus ervaringsgericht en heb aandacht voor jouw gedachtestroom, je gevoelens en jouw context.

Ik geef aandacht aan jouw uniekheid, jouw waarden, jouw kracht en jouw pijn. Ik ondersteun je in je leer- en groeiproces. We onderzoeken je energielevel, je passies en verlangens, jouw context, je mogelijkheden en je blokkades om zo mini-stap per mini-stap terug bewust je eigen pad uit te stippelen en moeitelozer te leven en werken, meer rust ervaart en terug contact kan maken met jouw ware potentieel.

wat is counseling

"My story matters because I matter.

I am absolutely enough."

Brené Brown

HOE GAAN WE TE WERK
VERHELDEREN SITUATIE

We starten de gesprekken met een open blik op jouw situatie. Als coach begeleid ik jou om in de eerste plaats te vertragen. Om te voelen en te onderzoeken hoe met jou is. We exploreren jouw vraag en je situatie. Een situatie is niet altijd wat het lijkt. Veel mensen die voor het eerst bij een counselor komen weten eigenlijk niet wat precies het probleem is. Ze hebben bijvoorbeeld een algemeen gevoel van onvrede of onrust over verschillende aspecten, maar het is niet duidelijk door wat dit veroorzaakt wordt. Je bent welkom met al je vragen en onzekerheden.

INZICHT

Wat voor iemand ben je? Hoe kijk je zelf tegen jouw klachten aan? Hoe beleef je jouw situatie? Hoe kijk je naar andere mensen? 

Het verhelderen van jouw vraag en situatie is dus erg belangrijk, het geeft inzicht in jouw gevoelens en jouw huidige situatie. Het geeft inzicht in je innerlijke dynamiek en waar je mogelijks vastloopt of je belemmert voelt.

GROEI

Bij counseling sta jij als cliënt centraal, want jij bent de deskundige over jezelf.
Wat maakt jou gelukkig? Wat heb jij op dit ogenblik in je leven nodig? We blijven stilstaan bij hoe het nu voor je is en wat je graag anders zou willen. Wat je mogelijkheden en wat je begrenzingen zijn.  En hoe kan je daar kleine stappen in kan zetten. Als counselor/coach ondersteun ik jou in jouw groei- of veranderingsproces dat continu in beweging is.

BESCHRIJVEN TOEKOMST

Ik ondersteun je om een helder beeld te scheppen van jouw gewenste situatie. Hoe ziet dat eruit, hoe zou je je dan voelen, wat gaat er dan anders zijn? Door hier over na te denken en je er een beeld van te vormen ga je niet alleen zien welke doelen je voor ogen hebt, je krijgt ook zin om ermee aan de slag te gaan.

DUUR

Het uitgangspunt bij counseling is dat het proces niet te lang moet duren. Counseling en coaching is in principe een kort proces. We streven ernaar dat je na een gesprek of 8 weer voldoende inzichten hebt opgedaan dat je zonder begeleiding verder kunt.

Hoe ga ik te werk

Kom vrijblijvend langs om kennis te maken en te ervaren wat counseling en coaching voor jou kan betekenen!

Maak een afspraak voor een gratis kennismaking.

EXTRA INFORMATIE

Plan hier eerst een gratis verkennend gesprek, zo leren we elkaar kennen en kunnen we afstemmen hoe ik jou kan helpen 

 

Aarzel niet om de tarieven te vragen.

Is de prijs een belemmering?

Gespreide betaling in twee delen van het bedrag is mogelijk.

Of neem gewoon even contact op, we werken samen een oplossing uit.

 

Duur van een gesprek:
Een gesprek of een sessie duurt gemiddeld 1u à1,5u. We stemmen dit samen af zodat we jouw proces de tijd geven zich te ontvouwen.

Voor een Walk&Talk sessie plannen we 1 à 1,5u in.

Lid van VVCEPC Vereniging van Cliëntgericht-Experiëntiële therapeuten en counselors. 

Meer info en deontologische code.

bottom of page